aparcament regulat

Estacionament regulat – Zona verda

La zona verda té per finalitat facilitar oferir més possibilitats d’estacionament als vehicles empadronats en una zona determinada del municipi. Això permet reduir l’ocupació d’altres espais d’estacionament regulat, com la zona blava, a més de fomentar una mobilitat més sostenible en el centre urbà.

Funcionament de la zona verda

Les places d’estacionament regulat incloses a la zona verda estan a disposició dels residents i de la resta d’usuaris. Els vehicles empadronats poden fer-ne ús mitjançant el pagament d’una tarifa reduïda disponible en diferents períodes. No cal registrar-se ni portar cap distintiu al vehicle, ja que la identificació es realitza mitjançant la matrícula.

Per la seva banda, els no residents paguen una tarifa similar a la de la zona blava, han de col·locar el comprovant del parquímetre al vehicle de forma visible i tenen limitat d’ús d’aquestes places a un màxim de dues hores. Si tens algun dubte, consulta les preguntes freqüents a continuació.

Ets resident?

Consulteu si el vostre vehicle disposa d’una tarifa de resident per estacionar a la zona verda de Sant Just escrivint la matrícula al camp de consulta.

El teu vehícle disposa d'autorització per estacionar a la Zona Verda amb tarifa de resident!

Aquest vehicle no disposa d'una tarifa de resident.

Preguntes freqüents

Troba resposta als dubtes més habituals sobre la zona verda a continuació o contacta amb Promunsa si tens qualsevol altra consulta.

La Zona Verda als carrers del Barri Centre té un doble funcionament:

A) Per als vehicles empadronats en un dels carrers de l’àmbit de Zona Verda. Tenen l’opció d’abonar 18 €/any (només amb l’app AMB Aparcaments Residents), 5,50 €/trimestre, 0,50 €/setmana o 0,10 €/dia. El pagament s’ha de fer mitjançant els parquímetres i amb l’app AMB Aparcament Residents.

B) Per a la resta de vehicles (no empadronats en un dels carrers de l’àmbit de la Zona Verda). El funcionament és similar al de la Zona Blava, amb un temps màxim de dues hores d’estacionament continuat. El pagament s’ha de fer mitjançant els parquímetres amb l’app AMB Aparcament Residents.

120 minuts

4,60 €

90 minuts

3,30 €

60 minuts

2,15 €

30 minuts

0,75 €

20 minuts

0,50 €

Els vehicles que estiguin empadronats en un dels carrers de l’àmbit de la Zona Verda i que estiguin al corrent del pagament de tributs.

Pot consultar la seva matrícula a www.promunsa.cat. (Apartat de Serveis/estacionament regulat)

Sempre que el vehicle estigui a nom d’una persona que consta al Padró Municipal d’Habitants de Sant Just Desvern i en el perímetre de Zona Verda, podrà posar-se en contacte amb zonaverda@promunsa.cat o al telèfon 93 470 79 30 i se li explicarà com  tramitar la sol·licitud.

Automàticament estaran donats d’alta als parquímetres tots els vehicles empadronats en l’àmbit de la Zona Verda i que estiguin al corrent de les obligacions tributàries. Als parquímetres es podran abonar totes les modalitats de taxa, incloses les previstes per a vehicles empadronats a la zona (excepte la tarifa anual de 18€/any).

Si vol beneficiar-se de les tarifes reduïdes de la Zona Verda, quan canviï de vehicle o n’adquireixi un de nou ho haurà de comunicar amb el comprovant de la petició a la DGT (trànsit) a l’adreça electrònica zonaverda@promunsa.cat o al telèfon 93 470 79 30.

No és una gestió automàtica. L’empresa municipal PROMUNSA, gestora del servei, s’encarrega d’actualitzar les altes i les baixes quan rep la informació del vehicle per part de l’interessat o la interessada.

El pagament es podrà efectuar als parquímetres. S’està treballant per permetre el pagament a través de l’aplicació mòbil “AMB Aparcament Residents”. L’app AMB Aparcament Residents ja funciona per a les zones Blava i Taronja.

No. Per poder fer ús de de les tarifes per a residents, cal que el vehicle estigui empadronat en un dels carrers de la zona.

L’impost de Vehicles ha d’estar domiciliat en un dels carrers de Zona Verda. Si ha d’actualitzar el domicili, ho pot fer a l’oficina de l’Organisme de Gestió Tributària de Sant Just Desvern (ORGT, c. Sant Lluís, 6 baixos) www.orgt.diba.cat i presentar la sol·licitud a zonaverda@promunsa.cat o a les oficines de Promunsa de ctra. Reial 106 locals 6-7.

Recordar que per aparcar a la Zona Verda caldrà abonar la tarifa per a no residents. Podrà aparcar a la resta de places sense regular o en les regulades (Blava, Taronja o Verda) abonant les tarifes estipulades.

Recordem que l’Ajuntament disposa de diversos aparcaments públics, la informació dels quals es pot consultar a www.promunsa.cat.

És condició indispensable tenir el vehicle censat en un dels carrers de zona verda i, consegüentment, pagar l’Impost de Vehicles a Sant Just Desvern.

No. La Zona Verda de Sant Just Desvern no contempla bonificacions per a vehicles amb etiqueta ECO o Zero Emissions.

Si són vehicles no empadronats en una dels carrers de Zona Verda de Sant Just Desvern, no poden beneficiar-se de la tarifa reduïda. Podrà aparcar a la resta de places sense regular o en les regulades (Blava, Taronja o Verda) abonant les tarifes estipulades.

Recordem que l’Ajuntament disposa de diversos aparcaments públics, la informació dels quals es pot consultar a www.promunsa.cat.

Els parquímetres ja tenen registrades les matrícules dels vehicles empadronats als carrers de la Zona Verda, per tal que puguin beneficiar-se de la tarifa per a residents. Per efectuar el pagament, caldrà marcar en el parquímetre el número de la matrícula del vehicle.

Poden acollir-se a la tarifa reduïda de la Zona Verda els cotxes censats als carrers següents:

Carrer Miquel Reverter Carrer Mossèn Antonino Tenas
Carrer Carles Mercader Passatge Carles Mercader
Carrer de l’Església Plaça Verdaguer
Carrer Dolors Modolell Carrer de Josep Modolell
Carrer Freixes (del Carrer Bonavista al Carrer Dolors Modolell) Carrer del Mercat
Carrer Bonavista (del Carrer Major al Carrer Creu del Pedró) Carrer de la Creu (de la Rambla al Carrer del Mercat)
Carrer Major (del Carrer Montserrat al Carrer Bonavista) Carrer Ateneu (del Carrer De la Creu al Carrer Major)
Carrer Montserrat (del Carrer De la Creu al Carrer Major) Rambla Sant Just (del Carrer De la Creu a la Plaça del Parador)
Plaça Parador Carrer De Campreciós
Plaça Campreciós Passatge De Daniel Cardona i Civit
Plaça de l’Església Carrer de Jacint Verdaguer
Passatge d’Estruch Carrer Badó
Passatge del Montseny Passatge del Serrall
Carrer del Raval de la Creu Passatge del Raval
Carrer Marquès de Monistrol Passatge de Bellesguard
Carrer Josep Anselm Clavé Carrer de la Verge dels Dolors
Carrer de Sant Lluis Passatge de Sant Lluis
Passatge del Mercat Plaça d’Estudis Vells
Carrer Baix Passatge Petit
Passatge Pons Passatge Bellesguard

La zona verda actualment està en període de proves. Mentrestant s’hi pot aparcar sense abonar cap tarifa.

Més informació

Es comprovarà si els cotxes estacionats a la Zona Verda estan autoritzats en la base de dades on hi consten totes les matrícules dels vehicles empadronats a la zona i al corrent del pagament de la taxa.

D’aquesta manera podran comprovar si els cotxes estacionats a la Zona Verda estan aurotitzats.

Les noves places de Zona Blava seran de pagament a partir del dia 3 de gener, com les de Zona Verda. Les noves places d’estacionament regulat amb Zona Blava són les situades en els següents trams de carrer:

Carrer Mossèn Antonino Tenas (Del Carrer Carles Mercader al Passatge Pons)
Carrer Bonavista (Del Carrer de l’Església al Carrer de Josep Modolell)
Carrer Bonavista (Del Carrer de l’Església al Carrer Carles Mercader)
Carrer Josep Anselm Clavé (Places en bateria a tocar del Carrer Badó)
Carrer de l’Ateneu (Del Carrer de l’Ateneu al Carrer Major)
Plaça Jacint Verdaguer

Zona Verda